Vega quiche lorraine: deze vega variant is echt net zo lekker als de oude vertrouwde.
Ingrediënten voor 8 personen:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegaspeckjes in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Vet de quichevorm in. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de crème fraîche en nootmuskaat. Voeg de vegaspeckjes en kaas toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
Combinatietip: lekker met fijngesneden bieslook.
Bewaartip: Je kunt de quiche 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 160 graden.
Bron: allerhande