Lekker!

Pittige full moon pompoensoep - serveer de soep eens in uitgeholde pompoenen!

Wat heb je nodig?

  • 2 uien
  • 1 el olijfolie
  • 800 g pompoenblokjes
  • 1 el diced chipotle pepper (potje 230 g, La Morena)
  • 800 ml water
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 295 g gegrilde paprika
  • 300 g maiskorrels
  • 400 g zwarte bonen
  • 125 g crème fraîche

Bereiding:

  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen en chipotle peppers toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken
  2. Voeg de paprika met het vocht uit het potje toe en laat nog 5 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Verdeel de soep over de kommen. Doe in elke kom 1 el crème fraîche en roer er met een theelepel 1 keer doorheen zodat er een mooie swirl ontstaat.

serveertip:

Behalve in kommen kun je de soep ook in uitgeholde pompoenen serveren. Snijd het kapje van de pompoen, verwijder de draderige binnenkant en zaden met een lepel en snijd er met een scherp mesje voldoende vruchtvlees uit. Dit kun je eventueel in de soep verwerken.

Bron: allerhande